Шашлики з червоної риби

Шашлички з червоної риби
Дуже подобається нам червона риба! Хоч лосось, хоч форель. Жирна, смачна, одна вада — не найдешевший продукт. І в готуванні делікатна, наче та панночка: трішки перетримати на вогні — і все, сухо та негарно. Але ми про цю особливість знаємо, тому будемо уважними. По-перше, рибу треба купити. Тут головне, щоб риба пахла морем та свіжістю. Цей аромат ніяк не підробиш. Якщо запах здається дивним, краще відмовитися від придбання, нехай їй грець. Треба буде її грамів по 150-200 на особу. Це так, щоб ця особа встала з-за столу й могла сказати, що не тільки смачно, але й наївся.
Включаємо прогріватися духовку на 220 градусів. Сподіваюся, що з рибою ми розібралися. Тепер знімаємо її зі шкіри та прибираємо кістки. Ріжемо на шматочки так, щоб вийшло по шість шматочків на порцію.
Солимо, вичавлюємо чверть лимона, перемішуємо, поливаємо олією та ще раз перемішуємо. Маринуємо не більше 10 хвилин. Нанизуємо на дерев’яні шпажки. Тепер, як на мене, найскладніше: знайти такий посуд, щоб шашлики начебто висіли в повітрі, як на справжньому мангалі. Я сподіваюся, що із цим квестом ви впораєтеся. Ставимо шашлики до духовки на 10 хвилин. Тут головне, що саме на цей час, бо пару хвилин перетримали — і буде не те: пересушене і на смак наче вата.
Подається з часточкою лимона. Зовсім не зайвими будуть пара маленьких смажених помідорів та городина — кріп та цибулька для прикраси, але це не обов’язково.
Смачного!

Обновлено: 05/23/2024 — 16:59