Дуже люблю оселедця. Особливо не магазинного, а з базару, придбаного у перевіреної продавчині, тієї, що ніколи не обманює і, якщо треба, тільки за їй відомими ознаками навіть вибере хлопчика чи дівчинку. Особливо мені подобається оселедець, замаринований у якихось там смачненьких маринадах. Ось і сьогодні буду готувати його в гірчичному маринаді. Що нам треба? Два малосольних […]
Метка: селедка
Салат з оселедця
Люблю оселедець. Хоч багато хто його сприймає виключно як закуску під горілочку, я люблю його й просто на сніданок, і як складову в салаті. Ось сьогодні й буде в нас салат з оселедцем. Салат досить нескладний, і, мабуть, його можна назвати бюджетним, хоч така задача не стояла. Беремо пару оселедців, чотири яйця, цибулину, пару невеличких […]
Салат з оселедця
Найнесподіваніший та смішний салат з оселедцю. Треба, як і завжди, мінімум. Оселедець, оливки зелені та чорні, корнішони, синя цибуля, кріп, лимон та оливкова олія. Оселедця чистимо й ріжемо поперек шматочками шириною з півтора сантиметри. Цибулю ріжемо чвертями кружальців, шириною міліметра зо два. Кріп просто подрібнюємо. Оселедець поливаємо соком чверті лимона. Перемішуємо. Додаємо цибулю і кріп. […]
Маринований з кінзою оселедець
Завжди якось з обережністю ставився до фрази «розум від’їш». Але тут мова йшла про оселедеця, до якого я зовсім не байдужий, та й інші інгредієнти досить зрозумілі, тому вирішив таки повторити рецепт. Беремо пару солоних оселедців. Головне простежте, щоб вони були не пересолені. Чистимо, ріжемо на невеличкі шматочки. Готуємо маринад. Чайна ложка коріандру, пучок кінзи, […]
Запечений оселедець
Кум казав, що смажений чи запечений оселедець навіть краще, ніж с̶е̶к̶с̶ скумбрія. Зайшов до магазину й побачив мороженого оселедця. І не якогось там деформованого і десять разів переможеного, а майже зразкового: рівненського, не пошкодженого, в тоненькій крижаній глазурі, одним словом — бімба! Купив, поклав на ніч на нижню поличку холодильника розморожуватися або, по-вумному, дефростуватися. Оскільки […]
Маринований оселедець
«Оселедця з’їли, а маринад випили», — ось так вчора зранку зустрів мене інтернет. Такі да, подумав я, давно я оселедця не маринував. Сказано — зроблено. Все дуже нескладно. Солоного оселедця чистимо й ріжемо на шматочки. Готуємо маринад. Цибулинку ріжемо півкільцями, часник вичавлюємо, суміш перців, коріандру та зерна гірчиці подрібнюємо. Додаємо трішки цукру. Заливаємо томатною пастою […]
«Херингсхеккерле» — німецький салат із посіченого оселедця
«Херингсхеккерле» — так називається німецький салат із посіченого оселедця. Складові досить прості і недорогі. Пара оселедців, червона цибулина, кисло-солодке яблуко, трійко маринованих (не солоних) огірків та кілька гілочок кропу і зеленої цибулі. Для заправки — грамів з двісті жирної сметани, та пів чайної ложки чорного меленого перцю.Оселедця чистимо і ріжемо шматочками міліметрів із пять-вісім. Змішуємо […]
РЫБНИК ЮЖНОЙ БЕССАРАБИИ
Южная Бессарабия — это Румыния, несмотря на бывшей когда-то частью Молдавского княжества, а затем и Росийского подчинения. Население очень разнородное, тут и румыны и болгары, и гагаузы и даже украинцы с русскими. И вот в этой смеси народа и появился рыбный пирог с селедкой. Вкусно и необычно. Сытно и не особо хлопотно. Одним словом, надо […]
СЕЛЕДОЧНОЕ МАСЛО
Иногда так приятно и полезно перекусить бутербродиком. И хочется, чтобы этот бутербродиком был не просто хлебом с маслом, пусть даже с большим куском колбасы сверху, а имел яркий и иногда неожиданный вкус. Это, конечно сложнее, чем просто намазать хлеб, но гораздо вкуснее и разнообразнее. Нам надо определиться. В любом случае, это будет бутерброд намазанный намазкой. […]
Селедка маринованная в портвейне
А вот блюдо, про которое, когда слышат, то говорят — зажрались. Почему не понятно. Обычная себе селедка, обычный портвейн. А замариновать эту самую обычную селедку в портвейне — зажрались. Я думаю, что это гены алкоголизма голос подают. 🙂 Рецепт был вычитан у широко известного в узких кругах шведского повара Лефа Маннерстрёма. Берём филе двух-трех слабо солёных […]