Метка: баклажаны

Мариновані овочі

Я навіть не знаю, як це назвати: салат — не салат, гарнір — не гарнір, смажені овочі — теж не дуже підходить, але все по черзі. Беремо кабачок, перець тонкостінний, той, що інколи називають білозірка, баклажан, молоду цибулю, часник, петрушку та кріп. Кріп та петрушку подрібнюємо. Вичвлюємо туди часник. Солимо, перчимо. Солі треба брати чайну […]

Бабагануш

Здивувало, що не всі ще знають цю нескладну, але смачну страву — бабаганУш. То я, з вашого дозволу, розповім. Треба баклажани, часник, лимон та оливкова олія. Я сподіваюсь, що запікати баклажани всі вміють? Можна над вугіллям, можна завернувши в фольгу в духовці, а можна просто поклавши на газову конфорку і дочекатися, доки він не стане […]

Баклажани під тхіною

«Хацилім» на івриті — баклажани, а тхіна вона і в Африці тхіна. А разом це буде хацилім в тхіна. Чого це я так? Просто перший раз скуштував я цю страву в Ізраїлі, і її так там називали. А по-нашому буде — синенькі під соусом тхіна. Більш простої страви ще пошукати треба. В двох словах: баклажани […]

Ікра баклажанна

Коли набридли бабагануш й баклажани під тхіною, то можна приготувати звичайну ікру з баклажанів — ту, що в фільмі називали «ікра заморская баклажанная» . Для цього запікаємо баклажани, бажано на відкритому вогні, тремо на дрібну теркачку трішки цибулі, вичавлюємо зубчик часнику. Баклажани вишкрябуємо, залишаючи шкірку, та ножем, або краще дерев’яною лопаткою, подрібнюємо до кашиці. Солимо, […]

Баклажани в азійському стилі

Ікра вже набридла, а баклажани ще є? Тоді урізноманітнимо нашу їжу. Сьогодні баклажани в азійському стилі. Трошки незвично, але смачно. По-перше, готуємо маринад. Для цього вичавлюємо пару зубців часнику, подрібнюємо трошки перцю чілі, зеленої цибулі, кінзи та імбиру. Добуваємо, як вміємо, сік з половинки лайму, або беремо пару ложок рисового оцту — того, який для […]

Шашлик з баклажанів

Доки не дуже пізно, доки ще є баклажани, готуємо шашлик з баклажанів в духовці.Баклажан ріжемо поперек на «таблетки» товщиною два сантиметри. Перчимо, трішки солимо. Нанизуємо на дерев’яну шпажку по черзі: баклажан — бекон (грудинка), складений в кілька шарів. Збризкуємо олією.Ставимо до духовки, розігрітої до 200 градусів на 20 хвилин. Пробуємо, якщо баклажани не дуже м’які, […]

Мариновані баклажани

І знову навздогін за сезоном баклажанів. Сьогодні ми їх маринуємо. Для цього потрібно штучок п’ять невеликих синеньких. Але спочатку готуємо маринад. Беремо 600 грамів води. Наливаємо півсклянки 9% оцту, запашного та чорного перцю горошин по 10, 4 гвіздочка гвоздики, пару лаврушок, по півтори столові ложки цукру та солі, дві столові ложки меду. Все це ставимо […]

Меживо

Таке смачне українське слово — «Меживо». А страва ще смачніша. Така смачна, що навіть на зиму трошки запас… Не дуже для фото естетична, але смачна ж… Ще й з моїх улюблених баклажанів. Щоб зробити трішечки межива, треба взяти 500 грамів баклажанів, 200 грамів помідорів, 200 грамів цибулі, 3 зубця часнику, столову ложку цукру, столову ложку […]

Баклажани під соусом Теріякі

Останні баклажани. Покваптеся! Ще треба буде соус теріякі (є в усіх магазинах), соєвий соус, олія та часник. Духовку розігріваємо до 200 градусів. Теріякі розводимо із соєвим соусом, щоб було не дуже густе. Вичавлюємо часник. Синенькі ріжемо вздовж навпіл. У нас виходять два «човники». З боку розріза гострим ножем робимо решіточку до шкірки, але обережно, щоб […]

САЛАТ ИЗ СИНЕНЬКИХ В КОРЕЙСКОМ СТИЛЕ

Сезон баклажанов уже прошел, а я увидел не раз приготовленное в этом сезоне блюдо, который увы выложить не успел.  Наверное потому, что в отличие от последних рецептов ингредиентов достаточно много, да и готовится салат чуть подольше, т.е. это не из серии – порубал, залил заправкой и сразу на стол. Нам надо: Баклажан — 500 г. […]