Метка: Баклажан

Салат з баклажанними чіпсами

Дуже простий салат, який можна ускладнювати, спираючись на вподобання і здоровий ґлузд, майже без кінця. Родзинка салату — хрусткі баклажани. Ріжемо баклажани невеличкими шматочками. Порізати треба так, щоб товщина складала приблизно 5-6 міліметрів. Шматочки можуть бути геть не однакові, так навіть цікавіше. Щедро посипаємо сіллю та залишаємо хвилин на 20. За цей час вони випустять […]

Запіканка з баклажанів

Поки ще на базарі є городні помідори та баклажани, треба робити запіканку. Запіканка дуже легка в готуванні, несподівано смачна та не потребує ніяких дорогих інгредієнтів. При цьому дуже смачно. Беремо пару середніх баклажанів, два помідора, пару зубців часника та 200 грамів солоненької бринзи. Бринзу тремо на теркачку, вичавлюємо до неї часник і ретельно перемішуємо. Баклажани […]

Шашлички з баклажанів

Доки не дуже пізно, доки ще є баклажани, готуємо шашлик з баклажанів в духовці.Баклажан ріжемо поперек на “таблетки” товщиною два сантиметри. Перчимо, трішки солимо. Нанизуємо на дерев’яну шпажку по черзі: баклажан – бекон (грудинка), складений в кілька шарів. Збризкуємо олією.Ставимо до духовки, розігрітої до 200 градусів на 20 хвилин. Пробуємо, якщо баклажани не дуже м’які, […]

Салат з синеньких, або мариновані баклажани

Cалат з синеньких, або Мариновані баклажаниСпека стоїть неймовірна, тому особливим попитом користується холодна їжа: супи, салати та й взагалі те, що стоїть в холодильнику. 🙂 Ось сьогодні, поки спека не перегріла наші голови, приготуємо смачну страву, яку можна їсти кілька днів поспіль, бо смачна дуже і не псується. Беремо три невеличкі баклажани. Розрізаємо їх поперек, […]

Стейк з баклажана

Стейк з баклажана. 🙂Відвал довбешки… краще ніж секс, драгз і рок-н-ролл разом… Але будемо послідовні.По-перше, чомусь із самого ранку мені стало шкода корівку. Ні, не якусь конкретнукорівку, і навіть не цукерку, а корівку як явище, як продукт, як шмат м’яса, котрийлежить в холодильнику під морозилкою та очікує перетворення на стейк. А тут, якспеціально, на очі […]

Iмам баялди

Iмам баялди Ось така загадкова назва. Дослівно перекладається, як “Імам занепритомнів” Чого він знепритомнів не зрозуміло, але судячи зі смаку страви – від задоволення. Рецептів цієї страви виявилося дуже багато, мабуть того, що воно входить до складу турецької, болгарської, вірменської, грецької, албанської та македонської кухонь.Я рецепт підгледів у вірменки, тому, будемо вважати цей Імам баялді […]

Баклажани під тхіною

Баклажани, або просто синенькі.Я сподіваюся, що всі мої знайомі знають, що таке тхіна. А хто не знає, то я розкажу. Тхіна — це перетерті в пасту зерна кунжута. Не лякайтеся, самі ми їх терти не будемо, а просто купимо в магазині, зараз вона з’явилася в багатьох магазинах. До тхіни можна ставитися по-різному, але можу сказати […]

Салат з баклажан та помідорів

Салатка була підглянута на спільній пиятиці, яка гордо називалася корпоративом. І одразу авторка салатки була опитана і розповіла рецепт, який, як вона казала, перейшов їй ще від матері. Салатка смачна і подобається навіть моєму синові, котрий, коли був молодим студентом, саме цією стравою рятувався від голоду. 🙂Ну, водички трішки полили, локшину по вухах порозвішували, тому […]