Щось я розписався. Ну та то таке… Мабуть спека в цьому винна: вранці, дуже зрання просинаєшся і розумієш, що ще рано приєднуватися до бурхливого життя і є з півгодини-година часу, коли можна потішити кулінарне графоманство та потренуватися в письмовій українській. Та й придумати інколи, що приготувати на сніданок, та щоб не забути одразу й записати. 🙂
Ось і сьогодні напишу про салатку із тунцем. Дуже цікавий свіжий салат, не дивлячись на те, що із тунцем. Порція на сніданок на двох. Беремо баночку тунця, два огірочка, два яйця, трішки зеленої цибулі та кропу.
По-перше, готуємо заправку. Одна частина лимонного соку, три частини оливкової олії, тієї, яка «екстра верджин» та гірчиця, бажано з зернятками, але то не обов’язково. Не обов’язково, але приємно трішки цукру. Ну й звісно сіль та чорний перець — куди ж без них. Все ретельно перемішуємо до стану емульсії.
Відкриваємо банку з тунцем. Особливої різниці немає, чи це тунець у власному соусі, чи в олії, подрібнений «Для салату», або шматочками. Нам треба позбутися зайвої вологи. Для цього викладуємо тунець на сито — нехай стікає.
Огірки чистимо, ріжемо кубиками до сантиметру в розмірі. Далі треба взяти кулінарне кільце досить великого розміру, але якщо кільця немає, то не біда, просто виглядати наша страва буде зовсім по-іншому. Викладуємо огірочки. Поливаємо їх приблизно половиною заправки.
Зверху викладаємо тунець. Посипаємо подрібненою зеленою цибулею. Поливаємо залишками заправки. Зверху тремо на теркачці, або ріжемо ножем яйце: спочатку білу частину, а потім по центру жовту, бо так красивіше. 🙂
Знімаємо кільце, якщо його використовували.
Прикрашаємо кропом і, якщо є, маленькою помідоркою. Смачного!
Нафантазував, тепер буду підніматися та йти готувати.
Доброї вам суботи!