Мариновані кабачки

Як і кожного року влітку йде сезон кабачків. Їх багато, вони дешеві, їх можна різноманітно приготувати, та вони ще й смачні.

Сьогодні я буду кабачки маринувати.

Кабачки потрібні молоденькі, з ніжними зернами. Термічної обробки не буде, тому це важливо.

Спочатку кабачки треба порізати навпіл впоперек, а потім кожну цю половинку розрізати вздовж на 6 частин.

Засипаємо кабачки сіллю. Перемішуємо і залишаємо на півгодини для того, щоб пішла зайва вода.

Далі воду, що вийшла з кабачків, зливаємо, а самі кабачки промиваємо від зайвої солі.

Робимо маринад: часник розчавлюємо, кріп дрібненько ріжемо і перемішуємо з іншими інгредієнтами.

Заливаємо кабачки маринадом, перемішуємо та відправляємо до холодильника на годину, а краще на ніч.

Перед подачею збризкуємо олією.

Дуже смачно і як гарнір до мʼяса, і як самостійна закуска. 😉

Нам треба :

  • 500 гр. кабачків

—  1/2 чайної ложки солі

Маринад:

— 1 столова ложка оцту

— 1/2 столової ложки цукру

— 1/2 чайної ложки солі

— 2 зубчика часнику

— кріп

Смачного.