Як і кожного року влітку йде сезон кабачків. Їх багато, вони дешеві, їх можна різноманітно приготувати, та вони ще й смачні.
Сьогодні я буду кабачки маринувати.
Кабачки потрібні молоденькі, з ніжними зернами. Термічної обробки не буде, тому це важливо.
Спочатку кабачки треба порізати навпіл впоперек, а потім кожну цю половинку розрізати вздовж на 6 частин.
Засипаємо кабачки сіллю. Перемішуємо і залишаємо на півгодини для того, щоб пішла зайва вода.
Далі воду, що вийшла з кабачків, зливаємо, а самі кабачки промиваємо від зайвої солі.
Робимо маринад: часник розчавлюємо, кріп дрібненько ріжемо і перемішуємо з іншими інгредієнтами.
Заливаємо кабачки маринадом, перемішуємо та відправляємо до холодильника на годину, а краще на ніч.
Перед подачею збризкуємо олією.
Дуже смачно і як гарнір до мʼяса, і як самостійна закуска. 😉
Нам треба :
- 500 гр. кабачків
— 1/2 чайної ложки солі
Маринад:
— 1 столова ложка оцту
— 1/2 столової ложки цукру
— 1/2 чайної ложки солі
— 2 зубчика часнику
— кріп
Смачного.
