Діп з гарбуза

Наближається свято порізаного гарбуза — хеловін.
Свято для нас не рідне, а якесь запозичене, але людям подобається, наче рідних страхіть в житті не вистачає. 🙂
Ну так традиційно, треба з гарбуза щось приготувати. Хай це буде діп зі східним акцентом.
По-перше, що таке діп? Це соус, але не просто соус, яким страву поливають, а соус в який умочують різні хрумкі смаколики: чіпси, смажену картоплю, нарізану моркву, або навіть морепродукти.
Готувати його будемо з подачі Ilona Fanta, за рецептом із книги Йотама Оттоленги та Самі Тамімі «Єрусалим». Складного нічого немає, просто беремо та готуємо.
Потрібно:
— мускатний гарбуз — півкіла,
— мелена кориця — пів чайної ложки,
— кілька ложок оливкової олії,
— дві столові ложки тхіни (це така кунжутна паста, є у нас в магазинах),
— грецький йогурт — три столових ложки,
— два зубця часнику,
— мелений коріандр — пів чайної ложки,
— сіль,
— кунжут для прикраси.
Гарбуз змащуємо оливковою олією і посипаємо корицею. Завертаємо в фольгу, кладемо шкіркою донизу на деко і відправляємо в прогріту до 180 градусів духовку на 50 хвилин.
Як приготувався гарбуз, вишкрябуємо його ложкою і перебиваємо ручним заглибним блендером з усіма інгредієнтами, окрім кунжута.
Викладуємо в піалу чи в глибоку тарілку, посипаємо кунжутом і, зачерпуючи чи ото чіпсом, чи галеткою, їмо. 🙂
Смак зовсім незвичайний. Тхіна додала гарбузові легенький в’яжучий смак, а йогурт пом’якшив досить яскравий смак гарбуза. Одним словом, вийшло дуже й дуже непогано та незвичайно.
Сподіваюся, що сходити в Сільпо за тхіною — це не дуже важко. 🙂
Смачного.