Спека стоїть неймовірна. За такої температури не тільки готувати — їсти не хочеться. Але їсти треба, а тому треба й готувати. Сьогодні без фанатизму, щось легеньке. Ось наприклад помідори, які не в салаті, але під заправкою. Доцільно мабуть їх назвати підмариновані. Але це зовсім не обов’язково їх якось називати, бо вони й так смачні й без особливої назви. Обов’язкова умова: помідорки мають бути м’ясисті та ароматні. Готується ця смакота хвилин за 30 до застілля.
Готуємо заправку. Смачненький оцет, ароматна оливкова олія, цукор, сіль, молодий чорний перець і трішки гірчиці.
Все перемішуємо. Насипаємо дрібненько порізаної зеленої цибулі і ще раз перемішуємо.
Помідори ріжемо товщиною пять міліметрів.
Викладуємо на блюдо і намащуємо заправкою. Якщо треба, можна зробити кілька шарів промащених помідорів. Далі, залишаємо на півгодини, щоб томати замаринувалися й прямо так, нікуди не перекладаючи, ставимо на стіл.
Смачного. Ранок, а навіть писати важко.