Мариновані кабачки

З чим-чим, а ось із кабачками зараз проблем немає. Їх досить на базарі, та й коштують вони вже копійки. При тому мінімум калорій та вуглеводів, а максимум клітковини та звичайної вологи.
Тож їх можна смажити, тушити, робити з них рагу та маринувати. Ось останнім я сьогодні й займуся, добре що часу на це потрібно приблизно аж хвилин 10. Щоб було зрозуміло, я одразу напишу скільки чого треба, а потім — що з цим робити.
А треба будуть кабачки три штуки — маленькі, з тонкою шкірою та ніжним насінням. Цибуля — одна, дві цибулини. Оливкова олія п’ять столових ложок, мед — столова ложка, по пів столової ложки чорного перця горошком, солі і гірчиці в зернах (не лякайтеся, вона є майже в усіх великих магазинах). Ще треба столову ложку натертого хріна, але я не парився і використав магазинний, але білий. Оцту треба грамів 100, можна звичайного, а можна з витребеньками, якогось виноградного чи яблучного. Пару зубчиків часнику і, якщо любите, кріп.
Тепер готуємо. Кабачки миємо і ріжемо товщиною міліметрів 4-5. Цибулю напівкільцями тоненько. Мед, якщо твердий, розігріваємо в мікрохвильовці чи на водяному огрівнику. Додаємо олію, оцет, хрін. Тепер те, що обов’язково треба робити, проте зазвичай ліньки. Висипаємо перець горошком на пательню і його прогріваємо. Він трішки розправить свої зморшки й стане більш духмяний. Обережно, не пересмажте. Висипаємо перець і сіль в ступку і товчемо їх. Ось тепер ви й повинні відчути свіжий аромат перцю й зрозуміти, навіщо ми це робимо.
Засипаємо перець із сіллю до кабачків і цибулі та їх перемішуємо.
Тепер заливаємо все маринадом і ретельно перемішуємо: маринад повинен обволікати кожний шматочок кабачку.
На пательню висипаємо гірчицю і теж прогріваємо кілька хвилин.
Ріжемо кріп разом зі стеблами, часник теж рубаємо, чи пропускаємо через часникодавку і разом з гірчицею відправляємо до кабачків. Ще раз перемішуємо, накриваємо кришкоюі та ставимо до холодильника або в льох на ніч.
Ось і все. На ранок смачнющі кабачки у вас готові. А якщо вихідні, то це не просто їжа, а вже й закуска. 😉
Смачного