Як правильно кажуть: за одного битого двох небитих дають. І це правило перевірене багатьма поколіннями батьків та дітей. Але сучасна освіта та правила не вітають цей педагогічний прийом, тому бити сьогодні ми будемо огірки.
Беремо грамів 600 огірочків. Ріжемо вздовж та в кожній половинці чайною ложкою вишкрябуємо середину з кісточками.
Кладемо огірок на дошку, зверху ще одну дошку і гупаємо зверху, щоб огірок вздовж тріснув. Через ті тріщини огірок і буде краще й швидше маринуватися. Ріжемо діагоналлю, шириною міліметрів 6. Беремо рисовий оцет. Гарно було б, щоб це був темний рисовий оцет. Чого рисовий? Він менш міцний. Заливаємо огірки кількома ложками. Перемішуємо. Чистимо пару зубців часнику. Подрібнюємо. Повертаємося до огірків та перемішуємо. Червоний гострий перець нарізаємо кільцями. Що більше любите гостре, то більше перцю потрібно.
Огірочки повинні маринуватися 10-15 хвилин. Ми кухарі досвідчені, тому з часником та перцем за цей час ми спритно впоралися.
Відкидаємо огірки на сито та даємо стекти соку з оцтом.
Додаємо трішечки соєвого соусу, чайну ложку кунжутної олії. Висипаємо часник та перець. Посипаємо кунжутом. Все! Можна і треба їсти.
Якщо у вас є кінза та зелена цибуля, теж можна додати, стане ще більш по-азійському смачніше.
Смачного!