Капрезе

Дуже подобається мені, коли навіть в їжі люди бачать можливість підкреслити свою національну самосвідомість. Ось сьогодні в нас італійський салат кольорів італійського ж прапору — Капрезе. Найпростіший салат, який я знаю. Але для нього всі інгредієнти повинні бути найкращими: помідори “м’ясисті” та духмяні, базилік свіжий, а моцарела обов’язково у вигляді великої кульки, справжня моцарела, а не сирний продукт у вигляді звичайного сиру.

Помідор ріжемо поперек на кружальця товщиною 6 мм. Так само, може трішечки більш тонко, моцарелу. А великі листочки базиліка обережно обриваємо з гілочки.

Порізаний помідор трошки перчимо чорним перцем. А далі викладаємо один на одне, внапуск все по колу. Чи не по колу, а так, щоб вийшов італійський прапор: зелений-білий-червоний. Виклали, солимо крупною сіллю і поливаємо запашною оливковою олією.

Все, видихнути — салат готовий.

Смачного! Чи, як кажуть італійці, Buon appetito!!!