Швидкоквашені помідори

А що влітку гарно їсти? Звісно, що свіжі овочі та фрукти. Фрукти, як і майже всі овочі, ми поки що посунемо вбік, а залишимо помідори. Звісно, що за місяць літа томати трішечки набридли, хоч в салатках, хоч так їсти, тому сьогодні зробимо помідори сухого соління. Якось кострубато звучить, але в результаті ми отримуємо свіжеквашені помідори й аромат на кухні такий, що слиною можна захлинутися.
Що нам треба? Кілограм невеличких помідорів: краще чері, чи ті, що продаються у нас як «коктейльні». Якщо немає, то підійдуть невеличкі «сливки». Ще треба будуть з десяток зубців часнику, немаленький пучок кропу, столова ложка з горою солі та чайна цукру.
Якщо є бажання, зовсім не зайвим буде подрібнений свіжий гострий перець.
Кріп ріжемо дрібненько разом зі стеблами, бо в стеблах дуже багато смаку й аромату. Часник давимо через часникодавку. Додаємо сіль та цукор та перемішуємо.
Помідори миємо і гострим ножем надрізаємо навхрест з боку плодоножки глибиною міліметрів з п’ять.
Беремо два целофанових пакети, розкладаємо по них помідори і засипаємо кропом. Трясемо, щоб перемішалося. Кладемо про всяк випадок, раптом протече, в якусь тарілку чи лоток і залишаємо на добу при кімнатній температурі, а потім відправляємо до холодильника. Якщо кімнатна температура дуже висока, то до холодильника ставимо раніше.
Поки помідори не в холодильнику, приблизно раз за годину їх треба трусити, щоб наш маринад потрапив на помідори з усіх боків.
Коли помідори відпочиватимуть на кухні, незважаючи на щільно закритий пакет, аромат буде стояти такий, що втриматися, щоб не спробувати, буде просто неможливо. Не соромтеся, куштуйте: якщо це чері, то вже за годину відчуєте різницю.
Смачного!

Обновлено: 07/03/2023 — 08:25