Огірки “сухої” засолки

Надихнутий сухою закваскою помідорів, вирішив повторити цю історію на огірках. Одна відмінність: часник не давимо, а дрібненько ріжемо і цукру не додаємо. Та й в холодильник майже одразу засовуємо. Ось і вся різниця. Але для тих, хто не читав про помідори, напишу як це робити. Беремо кілограм молодих невеличких огірків. Відрізаємо у них “жопки” з обох кінців. Ще беремо столову ложку з гіркою солі, добрячий пучок кропу та п’ять чималеньких зубців часнику.
Часник чистимо, давимо ножем та подрібнюємо. Кріп дрібненько ріжемо разом з ніжками. Додаємо сіль і перемішуємо.
Огірки кладемо в пакет і засипаємо приготовленою сумішшю.
За півгодини ставимо до холодильника. Якщо з томатами нам було потрібно, щоб бактерії почали розмножуватися і квасити наші помідори, до речі, цукор в томати додаємо саме тому, то з огірками все значно простіше: вони просто повинні просолитися і стати малосольними.
Не забуваємо досить часто огірочки перемішувати.
Якщо, як і я, любите гостреньке, то не повинно бути місця лінощам: додайте в кропову суміш нарізану кільцями разом з насінням гостру червону перчину.
За годин 12 огірки можна вважати малосольними і починати їсти. Смачного! Не дякуйте! 😉

Обновлено: 07/06/2023 — 11:25