Жовта капуста

Цвітна (жовта) капуста
Ото сьогодні ми будемо робити з цвітної капусти кольорову, а саме жовту. Таку красиву незвичайну капусту я побачив і скуштував в Ізраїлі, в славному місті Хайфа, де її, як і інші закуски-соління-маринади, ласкаво називали “хамуцим”.
Готується вона дуже нескладно і своїм незвичайним виглядом наче сама проситься до рота.
Тож почнемо. Окрім капусти нам будуть потрібні сіль, цукор, оцет, куркума, гострий перець, часник та банка. Найскладніше в приготуванні, виявилося, це знайти банку, щоб вся капуста в неї влізла.
Капусту розбираємо на суцвіття. Повинно вийти досить дрібненько, бо якщо шматочки будуть великі, вони довше будуть маринуватися. Складаємо до банки. Заливаємо водою. Воду зливаємо і вимірюємо її кількість. В банку додаємо нарізаний кільцями перчик та часник.
Берем таку кількість води, як ми виміряли і доводимо до кипіння. Додаємо цукор, сіль та оцет. Із розрахунку на один літр води треба взяти дві столові ложки з горою цукру, півтори столові ложки без горки солі, дві чайні ложки куркуми та сто грамів дев’ятивідсоткового оцту. Все це розчиняємо в окропі й заливаємо вміст банки.
Даємо настоятися годин 12, а далі отримуємо естетичне та смакове задоволення