Стір-фрай

Завдяки чарівній Ilona Fanta почув та побачив нове слово та нову страву — “стір-фрай”. Взагалі, це навіть не страва, а техніка приготування: короткочасне обсмаження в олії подрібнених продуктів, постійно перемішуючи. Ось так якось кострубато розшифровується це слово. Але страва виходить дуже навіть цікава, особливо якщо ви любите майже аль денте. Мені подобається, тому із задоволенням буду цю страву готувати ще.
Беремо цвітну капусту — невеличку голову. Розділяємо її на суцвіття. Розігріваємо пательню на великому вогні. Щирою рукою плещемо в неї олію. Висипаємо капусту. Прогріваємо пару хвилин. Вичавлюємо сік половини лайма, додаємо три столові ложки соєвого соусу та, помішуючи, смажимо ще дві хвилини. Добавляємо три столової ложки нейтрального чи вашого улюбленого кетчупу, видавлюємо часник, якщо є бажання, то можна додати гострого перцю чилі, і ще пару хвилин готуємо. Засипаємо подрібнену зелену цибулю, ще раз перемішуємо і викладуємо в невеличку тарілку. Бризкаємо соком з половини лайма (пам’ятаєте, він у нас залишався), прикрашаєте чи зеленою цибулею, чи петрушкою, чи перчиком чилі.
Ось бачите — нічого складного. Тільки засипай та перемішуй. 🙂
Смак готової страви не дуже звичайний. По-перше, лайм надає свій специфічний аромат, а по-друге, капуста не встигає переготуватися, тому залишається трішечки хрумка. Але якщо ви так не любите, потоміть на пательні страву ще кілька хвилин, і капуста стане м’якою, просто мені це не подобається.
Смачного.