Фрітата з баклажанами (Омлет з синенькими)

Доки не пізно і городні місцеві баклажани ще є, треба готувати.
Берем пару невеличких баклажанів. Ріжемо їх вздовж на пластинки завтовшки з 2-2,5 см. Потім знову вздовж на таку ж товщину. Далі, ріжемо поперек завдовжки сантиметрів з пʼять. Якщо все зробили правильно, отримаємо «брусочки» розміром 2 х 2 х 5 см.
Солимо їх щиро, перемішуємо і залишаємо в спокої на півгодинки. Це треба, щоб баклажан віддав зайву вологу і не набирав багато олії, коли ми його будемо смажити.
Промиваємо баклажани і, стиснувши в кулаці по кілька шматочків, витискаємо вологу. Поливаємо баклажани олією. Перемішуємо.
Розігріваємо пательню, і на великому вогні смажимо баклажани. Бажано, щоб кожний шматочок з усіх боків обсмажився до золотистого кольору.
За цей час, поки смажаться синенькі, чистимо величеньку цибулину і ріжемо її на шматочки. Як баклажани обсмажили, то прибираємо їх з пательні й смажимо до золотистого кольору цибулю.
Беремо 5-6 яєць і перемішуємо їх. Додаємо баклажани та цибулю і відправляємо на нагріту пательню.
Важливо, щоб баклажани не стирчали з-під яєць. Накриваємо кришкою, і на маленькому вогні чекаємо, доки яйця не застигнуть.
Тепер нам треба перевернути нашу фрітату. Беремо велику тарілку і змащуємо її олією. Накриваємо пательню цією тарілкою та швидким рухом перевертаємо.
Пательню на вогонь — і з тарілки даємо зісковзнути омлету до пательні, щоб підсмажився й з іншого боку.
Ріжемо та викладаємо на тарілки. Прикрашаємо салатом, зеленою цибулькою, чи що ще в холодильнику знайдеться.
Смачного.