Оселедець в гірчиці

Дуже люблю оселедця. Особливо не магазинного, а з базару, придбаного у перевіреної продавчині, тієї, що ніколи не обманює і, якщо треба, тільки за їй відомими ознаками навіть вибере хлопчика чи дівчинку. Особливо мені подобається оселедець, замаринований у якихось там смачненьких маринадах. Ось і сьогодні буду готувати його в гірчичному маринаді.

Що нам треба?

Два малосольних оселедця,

80 грамів не гострої гірчиці, я брав “американську лагідну”,

40 грамів нерафінованої олії (теж з базару),

3 столові ложки соку лимона (свіжевичавленого),

1 чайна ложка цукру.

Спочатку готуємо соус. Це просто. Все між собою перемішуємо. Пробуємо. Якщо мало солі, досолюємо. Далі чистимо оселедців і розрізаємо поперек шматочками в півтора – два сантиметра завширшки. Висипаємо в маринад, ретельно перемішуємо, закриваємо посуд чи кришкою, чи плівкою і ставимо на ніч до холодильника. Як кажуть – вуаля, оселедець в гірчичному маринаді в нас готовий.

Смачно — не те слово. Кожен шматочок наче тане в роті і немає сил зупинитися, поки ця смакота не закінчиться.

P.S. Всі знають, що оселедець — то найкраща закуска під горілку. Як кажуть: ми говоримо оселедець, маємо на увазі горілку, ми говоримо горілка, а маємо на увазі оселедець. Так ось, скуштувавши цей оселедець, навіть горілки не хочеться. 😉