Смажена печінка

Смажена печінка — не по літньому, але дуже смачна.
Я розумію, що смажена печінка серед літа — це якесь непорозуміння, але яловича печінка вже в холодильнику, і довго очікувати на час та натхнення не буде.
Тому готуємо швидко та смачно. По-перше, печінку зачищаємо по максимуму від проток та шкірочок. По-друге, ріжемо її пластинами сантиметра по два. Закладаємо її в пакет і легесенько відбиваємо, але не так, щоб на виході була пласка відбивна, а так, щоб трішечки зруйнувати її структуру.
На пательні добре нагріваємо досить багато рослинної олії.Чорний перець чи суміш перцев подрібнюємо. Перемішуємо з борошном. Відбиту печінку обвалюємо в цій суміші і викладуємо на пательню. Смажимо по дві хвилини з кожного боку. Поки смажиться, чистимо та нарізаємо тоненькими кільцями цибулю.
І так по черзі смажимо всі запаси печінки. Повертаємо печінку на пательню, дістаємо цибулю, і на самому маленькому вогні тушкуємо протягом 8-10 хвилин. Дістаємо, солимо.
Сподіваюсь, що такої смачної та соковитої печінки ви в своєму житті ще не їли!
Смачного! І запам’ятайте: саме в цьому випадку печінку треба солити вже після того, як вона була приготовлена.
Ще раз смачного. 🙂

Обновлено: 07/19/2023 — 08:57