Курча табака

Сьогодні буде у нас курча табака. Ну, не класичний рецепт, коли тушку треба на пательні давити якоюсь вагою, доки її не розплющить до стану тютюнового листа. Ні, ми зробимо все простіше, але буде так само смачно.

Так вийшло, що курчам сьогодні буде курка вагою 2 кіло. По-перше, вмикаємо духовку прогріватися до 180 градусів.

Тепер займемося тушкою. Відрізаємо останні фаланги від крилець, бо вони згорять, і тієї краси вже у нас не буде.

Кладемо курку на спину і розрізаємо по грудці. Вирізаємо грудну кістку та розгортаємо. Застеляємо дошку харчовою плівкою, кладемо тушку, зверху теж плівка в декілька шарів, і молотком ретельно відбиваємо до товщини сантиметра три. Не боїмося — лапки та грудину лупимо щосили.

Солимо з обох боків. На двокілограмову курку пішло дві ложки солі.

Викладаємо на деко та засовуємо до духовки на 35 хвилин. Робимо часничний соус. Часник чистимо, продавлюємо крізь прес і заливаємо холодною кип’яченою водою так, щоб отримати часникову кашку.

Дістаємо курку і змащуємо її тим жиром, що з неї витопився. Знову в духовку на півгодини. За цей час шкірка стане хрумкою й трішечки золотавою.

Поливаємо часничною кашкою. Даємо хвилин із десять настоятися, і вуаля — курча табака готове.

Смачного.

Обновлено: 02/21/2023 — 14:51