Дзадзики

Ось чогось не притаманні українській мові слова, де “дз” зустрічаються кілька разів. Я знаю лише два таких слова «Дзідзьо» та «дзадзики». І коли їх треба сказати вголос, то завжди пауза – і подумки проговорюю, щоб не схибити. Але філологічні питання, то таке. Також не будемо чіпати й бородатого в окулярах співака. Нас сьогодні цікавлять дзадзики. То страва грецької кухні. Готується просто. Треба нам грецький йогурт без цукру та смаків: зараз купити його не проблема. Кілька невеличких огірочків, часник, сіль та оливкова олія.

Огірочки чистимо від шкурки та натираємо на дрібненьку теркачку. Ретельно відтискаємо вологу в ситі, чи то в марлі. Вичавлюємо до огірка часник. Солимо. Додаємо оливкову олію. Перемішуємо. Заливаємо йогуртом. Ще раз перемішуємо.

Все, літня прохолодна закуска у нас готова. Несподівано свіже. Для тої спеки що зараз стоїть – саме те.

Смачного.