Маринований оселедець

«Оселедця з’їли, а маринад випили», — ось так вчора зранку зустрів мене інтернет. Такі да, подумав я, давно я оселедця не маринував. Сказано — зроблено.

Все дуже нескладно. Солоного оселедця чистимо й ріжемо на шматочки.

Готуємо маринад. Цибулинку ріжемо півкільцями, часник вичавлюємо, суміш перців, коріандру та зерна гірчиці подрібнюємо. Додаємо трішки цукру. Заливаємо томатною пастою (чи кетчупом), за смаком добавляємо оцет та олію. Перемішуємо, додаємо оселедця і ще раз ретельно перемішуємо. Перекладаємо в банку чи глибоку тарілку і ставимо на ніч до холодильника.

Вранці смачно. Маринад, правда, ніхто не пив: бо густий — ложкою їли (жартую).

Смачного! До речі — на великодній стіл буде доречним.