Рване м’ясо

Послав мені Бог гарний шматок свинячої лопатки, вагою півтора кілограма. І вирішив я приготувати м’ясо, яке б в роті тануло, і наїстися ним було б неможливо.

Взяв я пергамент, поклав на нього м’ясо. Посолив, поперчив, посипав сухим часником, додав кілька зубців звичайного часнику, притрусив трішечки тим‘яном, поклав кілька гілочок петрушки та кропу, припорошив різаною цибулею, порізав кілька печериць і теж виклав зверху. Якщо є бажання, можна притрусити мускатним горіхом.

Завернув пергамент, а потім той пакунок, що отримали, завернув ще й у фольгу – декілька шарів.

Виставляємо в духовці 80 градусів та кладемо м’ясо на 12 годин. Якщо немає можливості поставити таку невеличку температуру, то нічого страшного, ставимо 160 градусів, та запікаємо м’ясо всього три години. Але, щоб запікання було “делікатнішим”, до духовки ставимо тарілку з окропом.

М’ясо дістаємо, травичку викидаємо, м’ясо двома виделками шматуємо, додаємо трішки вологи, яка з нього натекла, посипаємо ще сухим часником, ллємо соус BBQ, перемішуємо.

А далі все просто – чи до ̶м̶а̶к̶а̶р̶о̶н̶о̶к̶ пасти, чи до рису, чи в бургер, чи навіть так з’їсти, бо смачно неймовірно. А називається ця мериканська страва досить романтично – рванина. 🙂

Смачного.