Шашлички з курки

Доки погода не дуже сприяє готувати на природі, будемо робити шашлики на кухні. Ну, навіть не шашлики, а шашлички. З найбільш делікатного м’яса – курячої грудки. По-перше, ми його замаринуємо. В магазинах з’явилася ціла купа готових сумішей-спецій для курки. Якщо щось в них, на ваш погляд, не вистачає, то додайте, чи взагалі самі приготуйте ту суміш, що подобається. Ще нам треба соєвий соус та трошки олії. Все перемішуємо. Курячу філейку чистимо від плівок та іншого зайвого й ріжемо вздовж стрічкою товщиною із сантиметр. Заливаємо маринадом. Даємо промаринуватися кілька годин. Нанизуємо на дерев’яні шпажки-шампурчики. Ставимо до нагрітої до 180 градусів духовки на 10 хвилин. Перевертаємо – і ще 10 хвилин. Викладаємо на тарілку. Прикрашаємо чвертю лимона та, якщо не ліньки, соусом на основі майонезу.

Ось наче і все. Гарний та швидкий сніданок готовий.

Смачного.

Обновлено: 02/21/2023 — 15:35