Побачив в інтернеті картинку, і так вона сподобалася, що вирішив приготувати. Сир із різними зеленими травами. В якості зелених трав у мене були зелена цибуля і кріп, але можна добавляти будь яку, яка на ваш смак найсмачніша.
Ще нам будуть потрібні: літр молока, літр кефіру та 5 яєць. Із того, що доповнять смак — по чверті чайної ложки кмину та гострого червоного перцю, зубчик часнику та пів чайної ложки солі.
Городину подрібнюємо. Молоко та кефір виливаємо в кастрюлю і ставимо на невеликий вогонь. Яйця калапуцяємо разом із сіллю. Як молоко нагріється, але ще не закипить, постійно перемішуючи, тонким струменем вводимо яйця. Суміш потихеньку перемішуємо, щоб не підгоріла. Ми будемо бачити, як повільно з’являються густі грудочки. То так і повинно бути. В кінці, як молоко закипить і прокипить пару хвилин, то сирне зерно відділиться від сироватки. Виливаємо все на сито чи дуршлаг з двома шарами марлі, яке стоїть над іншою каструлею. Повертаємо сир до каструлі і додаємо все інше: і спеції, і траву. Ретельно перемішуємо і знову кладемо на сито із марлею. Як висипали — марлю завертаємо наверх. Зверху накриваємо пласкою тарілкою і ставимо гніт. Як трошки охолоне, відправляємо до холодильника. Гарно було б перевернути сир, але якщо у вас не дуршлаг, а сито, і низ сира не рівний, то мабуть краще не перевертати.
Якщо зробили сир ввечері, то на ранок він вже буде готовий і на сніданок можна поласувати смачним шматочком запашного сиру!
Смачного. Це дійсно смачно.