Кімчі з дайкона

Кімчі — страва досить відома, але вона буває не тільки з пекінської капусти. Ось і сьогодні будемо куштувати кімчі з дайкону. Готується кімчі довго, але зовсім не клопітно.

Беремо:

Дайкон — 1 кг.,

Сіль кошерна — 2 ст. ложки,

Цукор — 2 чайні ложки,

Часник — 3 зубця,

Перець червоний мелений — 2 ст. ложки,

Зелена цибуля — 2 шт.

Імбир — 2 см.,

Рибний соус — приблизно 3 ст. ложки.

Дайкон чистимо та нарізаємо на шматочки розміром 2 см. Засипаємо сіллю, перемішуємо і залишаємо хвилин на 40, щоб позбавитися від зайвої вологи. За цей час готуємо те, чим потім засипимо дайкон.

Вичавлюємо часник через чеснокодавку. Імбир чистимо та досить дрібно нарізаємо. Додаємо перець — я взяв половину меленого, а половину сушеного пластівцями. Насипаємо цукор і ллємо рибний соус, щоб у нас утворилася кашка.

З дайкону зливаємо вологу, заливаємо кашку і ретельно, рукою в рукавичці, перемішуємо так, щоб кожен шматочок дайкону був гарно обмазаний.

Залишаємо на два дні за кімнатної температури.

Далі куштуєте, дивуєтесь як це незвичайно вийшло і потихеньку їсте.

Смачного!

Обновлено: 02/21/2023 — 16:08