Кімчі – страва досить відома, але вона буває не тільки з пекінської капусти. Ось і сьогодні будемо куштувати кімчі з дайкону. Готується кімчі довго, але зовсім не клопітно.
Беремо:
Дайкон – 1 кг.,
Сіль кошерна – 2 ст. ложки,
Цукор – 2 чайні ложки,
Перець червоний мелений – 2 ст. ложки,
Зелена цибуля – 2 шт.
Імбир – 2 см.,
Рибний соус – приблизно 3 ст. ложки.
Дайкон чистимо та нарізаємо на шматочки розміром 2 см. Засипаємо сіллю, перемішуємо і залишаємо хвилин на 40, щоб позбавитися від зайвої вологи. За цей час готуємо те, чим потім засипимо дайкон.
Вичавлюємо часник через чеснокодавку. Імбир чистимо та досить дрібно нарізаємо. Додаємо перець — я взяв половину меленого, а половину сушеного пластівцями. Насипаємо цукор і ллємо рибний соус, щоб у нас утворилася кашка.
З дайкону зливаємо вологу, заливаємо кашку і ретельно, рукою в рукавичці, перемішуємо так, щоб кожен шматочок дайкону був гарно обмазаний.
Залишаємо на два дні за кімнатної температури.
Далі куштуєте, дивуєтесь як це незвичайно вийшло і потихеньку їсте.
Смачного!
