Завдяки давній знайомій згадав та приготував цю чудову страву, а також ще й тепер знаю, як вона називається по-сербські, хоча запам’ятати було нелегко і, мабуть, ненадовго.
Беремо бринзу, грамів 200. Три великі червоні перці. Півтори чайні ложки меленої паприки, три зубця часнику. Червоний гострий перець.
Для початку перець треба почистити. Розігріваємо духовку до 200 градусів і, поклавши перець в якусь форму для випікання, щоб коли з нього почне виходити сік і підгоряти, потім менше мити, відправляємо його на годину до духовки. Через годину дістаємо, перекладаємо до звичайного кулька чи невеличкої кастрюлі та зав’язуємо чи закриваємо кришкою. Даємо перцю «пропаритися» хвилин 15. Після цього шкірка з перця буде дуже легко зніматися. Розрізаємо і висипаємо зерна. Часник чистимо. Все кидаємо до блендеру, додаємо гіркий перець на смак і перебиваємо до стану пюре.
Ось і готов наш урнебес. Наступного разу, коли буду готувати, я гострий перець теж запеку разом із болгарським.
Смачного! 🙂