Продовжуючи тему моносалатів, тих, що складаються всього з одного компоненту, переходимо до перцю. Звичайно, просто нарізати перець і заправити його смачненьким теж виходить непогано, але якось недовершено. Тому перці ми будемо запікати. Сьогодні я прогрію духовку не до 200, а до 250 градусів, і поставлю в посудині для запікання кілька (щонайменше п’ять) здорових, мясистих перців. Хвилин за 10-15 ми побачимо, що зверху перці вже чорні, тому швиденько перевертаємо їх на інший бік і продовжуємо запікати далі. Коли перці почорніють з усіх боків, перекладуємо їх в пакет чи каструлю і закриваємо чи завязуємо її. Даємо охолонути. Дістаємо, чистимо почорнілу шкірку і насіння. Сік, який пустили перці, ретельно зберігаємо.
Ріжемо перці вздовж широкими смугами. Додаємо подрібненого часнику, базиліку, сіль та трошки чорного перцю. Солимо. Трішечки оливкової олії. Повертаємо до перців їх сік. Тепер найголовніше: треба не зжерти це одразу, а дати хоча б годину, а краще ніч настоятися.
Все, салатка з печеного перцю готова. Дуже смачно!
Звичайно, можна ще більше вдосконалити цю салатку, додавши, наприклад, цибулю чи петрушку, але воно нам треба? 😉
Смачного.