Ось скажіть мені, будь ласка, що готувати на сніданок, коли немає ані часу, ані натхнення або просто не хочеться зайвого клопоту зі стейками, шашличками чи чимось ще… І щоб усі продукти в холодильнику були, і не треба були метушитися, шукаючи якесь там перо з дупи сови. Відповідь тільки одна — омлет. А щоб смачніше було, в омлет ми додамо шматочки маринованої червоної риби та трішки кропу. Маринована рибка залишилася ще з шашличків. Я думаю, що всі знають, як замаринувати червону рибу, щоб смачно було? Як завжди, просто, але зараз не про це. Повертаємося до омлету.
По перше, ріжемо дрібненько кріп та трішки більшими шматочками солону або мариновану, чи навіть копчену, червону рибу. Особливої різниці немає, однаково буде смачно.
Далі беремо чотири яйця, додаємо дві ложки холодної води, трішки солимо та ретельно перемішуємо, майже збиваємо виделкою.
На велику пательню кидаємо шматок вершкового масла та краплю рослинного. Завжди треба смажити, хоч омлет, хоч яєчню на маслі, бо якщо по-іншому, то то є жлобство. А рослинну олію треба додавати, щоб вершкове масло не горіло.
Виливаємо яйця на розігріту з маслом пательню й виделкою перемішуємо, доки омлет не «схватиться», проте не так, щоб на камінь, але щоб був «сопливий». Викладаємо на половину омлету рибу, посипаємо кропом та чорним мелений перцем і складаємо навпіл. Скажемо відверто, красиво не завжди виходить цей омлет скласти: чи руки не з того місця виросли, чи тренуватися треба більше… Але!!! Смачно буде, як ви його не згорнете. Навідь якщо він розвалиться, поки ми його готуємо, ми завжди можемо збрехати, що так і треба, і що це такий скрембл. 🙂 Потримаймо омлет на пательні ще кілька хвилин та перекладаємо на тарілку. Головне не перетримати, не переготувати яйця: всередині вони не повинні бути тверді. Прикрашаємо, чим Бог послав і смачного!