Страва родом зі студентської юності. Здається, багато хто може так сказати про смажені пельмені. Головна перевага смажених пельменів у тому, що швидко, бюджетно і урізноманітнювало нехитре студентське меню. І ось сентиментально посумувавши про юність, вирішив посмажити пельмешки.
Пельмені були придбані в магазині (зʼясувалося, що це вже досить недешева страва, якщо купувати якісні) і відварені, як звичайно — в солоній воді з чорним перцем та лавровим листом. Варив 3 хвилини після закипання. Тим часом, поки пельмені варяться, нагрів улюблену чавунну пательню, налив трошки рослинної олії і пересипав на гарячу вже пательню пельмені. Важливо, щоб пельмені були розміщені на пательні в один шар. За пару хвилин обережно лопаткою перемішав. Смажити треба помішуючи і контролюючи, щоб кожен пельмень обсмажився з усіх боків. Ось і все. Насипаємо, додаємо сметани і смачного! 🙂