Смачний салат, який нам дістався з клятих радянських часів.
Салат дійсно смачний, а чого така назва — історія не зберегла. Всезнаючий Гугл видає, що цю страву готували в Грузії на замовлення давньоримських податківців, які приїздили туди за податками. Версія більш ніж недолуга, бо годувати тих, хто вас обирає, ви ніколи такою смакотою не будете, навіть незважаючи на гостинність та душевну доброту.
Беремо 200 грамів відварної яловичини, болгарський перець, (гарно буде якщо то будуть два півперця різного кольору), скільки любите гострого червоного перцю, синю цибулину, відварену квасолю (я брав готову з банки), пучок кінзи, пару зубців часнику та грамів 50 волоського горіху.
Для заправки — оливкова олія та винний оцет.
Яловичину ріжемо тонкою соломкою. цибулю — напівкільцями та одразу збризкуємо оцтом, щоб підмаринувалася. Перець чистимо і ріжемо не товстими напівкільцями. Часник подрібнюємо якнайдрібніше, а якщо ліньки — вичавлюємо через часникодавку. Гострий перець — тоненькими кружальцями. Кінзу подрібнюємо. Горіхи теж треба не подавити, а порізати ножем, щоб не вичавилася з них олія. Все перемішуємо, додавши квасолю, і заправляємо заправкою з олії та оцту.
Спробуйте: це останнє, чим би мені закортіло нагодувати збирача податків. Смачного!