Люблю цвітну капусту в будь-якому вигляді. Навіть підсмажити в клярі — то для мене не дуже заморочливо. Але сьогодні я її запечу в духовці з невеличкою кількістю жирненького напівкопченого сала.
Нам потрібно:
— кілограм цвітної капусти;
— трохи чогось підкопченого та жирненького — у мене це щоковина;
— 6 яєць;
— по три столові ложки майонезу та сметани;
— 1 цибулина;
— шмат найдешевшого сиру.
- Підготовка.
Включаємо духовку прогріватися до 180 градусів. Ставимо кип’ятити досить багато води. Щиро її солимо. Капусту розділяємо на суцвіття.
- М’ясна основа.
Обираємо форму. Її розмір має бути таким, щоб капуста помістилася в один шар. Беремо підкопчену щоковину. І її треба стільки, щоб вона покрила дно форми в один-півтора шари. Підсмажуємо щоковину до рум’яності на олії. Дістаємо її, викладаємо на дно форми.
- Цибуля.
Поки щоковина смажиться, ріжемо цибулю великими кубиками — сантиметра по півтора. Смажимо цибулю до легкої зміни кольору. Викладаємо цибулю на щоковину. Трішки посипаємо чорним меленим перцем.
- Капуста.
Якщо вода закипіла, кидаємо в каструлю цвітну капусту. Після закипання варимо 6 хвилин.
- Заливка.
Яйця розбиваємо, додаємо майонез та сметану, трішки досолюємо і ретельно перемішуємо.
- Збирання.
Капуста зварилася? Викладаємо її у форму, поверх цибулі. Далі я яєчною сумішшю за допомогою пензлика змастив кожний шматочок капусти, а потім залишки вилив у форму.
- Запікання (1).
Ставлю в духовку на 10 хвилин. За цей час натираю на велику теркачку сир. Сиру не шкодуйте: що його більше, то цікавіше і смачніше вийде страва.
- Запікання (2).
Дістаємо форму з духовки, посипаємо сиром і знову відправляємо в духовку на 15 хвилин.
- Фініш.
Стежимо: якщо сир не став рум’яним, включаємо верхній гриль і чекаємо, доки він стане золотистим, або просто ще тримаємо в духовці.
- Подача.
Приготувалося? Посипаємо зеленню, поряд кладемо пару ложок сметани і з апетитом куштуємо!
Прикинув, що цей текст писав довше, ніж готував, тому не лякайтеся, це швидко і смачно!
Смачного.
