Запечена під сиром цвітна капуста

Люблю цвітну капусту в будь-якому вигляді. Навіть підсмажити в клярі — то для мене не дуже заморочливо. Але сьогодні я її запечу в духовці з невеличкою кількістю жирненького напівкопченого сала.

Нам потрібно:

— кілограм цвітної капусти;

— трохи чогось підкопченого та жирненького — у мене це щоковина;

— 6 яєць;

— по три столові ложки майонезу та сметани;

— 1 цибулина;

— шмат найдешевшого сиру.

  • Підготовка.

Включаємо духовку прогріватися до 180 градусів. Ставимо кип’ятити досить багато води. Щиро її солимо. Капусту розділяємо на суцвіття.

  • М’ясна основа.

Обираємо форму. Її розмір має бути таким, щоб капуста помістилася в один шар. Беремо підкопчену щоковину. І її треба стільки, щоб вона покрила дно форми в один-півтора шари. Підсмажуємо щоковину до рум’яності на олії. Дістаємо її, викладаємо на дно форми.

  • Цибуля.

Поки щоковина смажиться, ріжемо цибулю великими кубиками — сантиметра по півтора. Смажимо цибулю до легкої зміни кольору. Викладаємо цибулю на щоковину. Трішки посипаємо чорним меленим перцем.

  • Капуста.

Якщо вода закипіла, кидаємо в каструлю цвітну капусту. Після закипання варимо 6 хвилин.

  • Заливка. 

Яйця розбиваємо, додаємо майонез та сметану, трішки досолюємо і ретельно перемішуємо.

  • Збирання.

Капуста зварилася? Викладаємо її у форму, поверх цибулі. Далі я яєчною сумішшю за допомогою пензлика змастив кожний шматочок капусти, а потім залишки вилив у форму.

  • Запікання (1).

Ставлю в духовку на 10 хвилин. За цей час натираю на велику теркачку сир. Сиру не шкодуйте: що його більше, то цікавіше і смачніше вийде страва.

  • Запікання (2).

Дістаємо форму з духовки, посипаємо сиром і знову відправляємо в духовку на 15 хвилин.

  • Фініш.

Стежимо: якщо сир не став рум’яним, включаємо верхній гриль і чекаємо, доки він стане золотистим, або просто ще тримаємо в духовці.

  • Подача.

Приготувалося? Посипаємо зеленню, поряд кладемо пару ложок сметани і з апетитом куштуємо!

Прикинув, що цей текст писав довше, ніж готував, тому не лякайтеся, це швидко і смачно!
Смачного.