Баклажани наче в Грузії

Ось і завершився сезон баклажанів, і наостанок приготую баклажани в грузинському стилі.

Беремо 

кілограм баклажанів;

цибулину;

300 грамів сметани;

3 столових ложки хмелі-сунелі;

4 зубчику часнику;

великий пучок петрушки;

пів чайної ложки чорного молотого перцю;

чайну ложку солі.

Ріжемо баклажани досить великими шматками, розміром сантиметра по три.

Вбиваємо до баклажанів три яйця і ретельно перемішуємо. Треба щоб кожен шматочок баклажана був з усіх боків змащений в яйці. Не солимо.

Даємо постояти хвилин з 15, а тим часом подрібнюємо дрібненько цибулину і обсмажуємо її на олії до золотистого кольору. Дістаємо цибулю з пательні і на залишках олії смажимо баклажани. Якщо в мисці, де були баклажани, залишилося трошки яйця, його на пательню не виливаємо — то вже нам не потрібно.

Смажити баклажани треба, доки вони не стануть слабокоричньового кольору з усіх боків. Часто перемішувати не треба, бо нам цікаво, щоб баклажани зберегли форму.

Поки баклажани смажаться, робимо соус. 

Подрібнюємо часник.

Подрібнюємо петрушку. Петрушку подрібнюємо разом зі стеблами, але стебла ріжемо дуже дрібно.

До смаженою цибулі додаємо три ложки хмелі-сунелі, триста грамів сметани, часник, петрушку, чорний перець та сіль. Перемішуємо.

Як баклажани посмажилися, виключаємо вогонь і зверху на баклажани виливаємо соус. Перемішуємо. Додаємо подрібнені в блендері волоські горіхи і ще раз ретельно перемішуємо.

При подачі можна притрусити зеленню та подрібненим волоським горіхом.

Смачного!