Баклажани в азійському стилі

Ікра вже набридла, а баклажани ще є? Тоді урізноманітнимо нашу їжу. Сьогодні баклажани в азійському стилі. Трошки незвично, але смачно. По-перше, готуємо маринад. Для цього вичавлюємо пару зубців часнику, подрібнюємо трошки перцю чілі, зеленої цибулі, кінзи та імбиру. Добуваємо, як вміємо, сік з половинки лайму, або беремо пару ложок рисового оцту — того, який для суші. Додаємо соєвого соусу та оливкової олії. Перчимо чорним перцем. Все перемішуємо.

Баклажани ріжемо шматочками розміром зі два сантиметри. Не треба робити дуже правильні шматки, навіть навпаки — що різноманітніше, то краще. На пательню наливаємо олії, й на великому вогні смажимо синенькі з усіх боків. Висипаємо в миску та заливаємо маринадом. Перемішуємо і даємо хвилин із десять настоятися. Смак зовсім незвичайний — яскравий та свіжий.

Смачного.