Ікра баклажанна

Коли набридли бабагануш й баклажани під тхіною, то можна приготувати звичайну ікру з баклажанів — ту, що в фільмі називали «ікра заморская баклажанная» 🙂. Для цього запікаємо баклажани, бажано на відкритому вогні, тремо на дрібну теркачку трішки цибулі, вичавлюємо зубчик часнику. Баклажани вишкрябуємо, залишаючи шкірку, та ножем, або краще дерев’яною лопаткою, подрібнюємо до кашиці. Солимо, додаємо трошки смачного, наприклад винного, оцту і перемішуємо з цибулею та часником. Персимо. Додаємо олії: можна оливкову, а можна й звичайну соняшникову. Олії не шкодуємо. Ретельно перемішуємо, майже збиваємо. Ікра має вийти досить гладкою та світлою.

Дуже смачно на скибку хліба покласти чималенький шматочок масла, а зверху — від щирого серця ікру з баклажанів. Дехто каже, що це навіть краще, ніж секс. 🙂

Смачного.