В цьому році чомусь куча дописів із битою редискою, що й не дивно, бо страва виходить досить смачненька, та готувати її легше легкого. Може бути як гарнір до мʼяса, так і закуска до чогось міцного або салат.
Беремо ввечері:
Редиску — 250 грамів;
Часник — 2 зубчики;
Петрушку або кріп — 3 чималенькі гілочки;
Духмяний перець — пʼять зернин ;
Сіль — 0,5 чайної ложки;
Смачненький оцет — 1 столова ложка;
Олію — 2 столові ложки.
Редиску миємо. Обрізаємо зелені хвостики, хвіст-корінь можна залишити.
Бʼємо редиску, але не сильно, так щоб вона трошки репнула.
Засипаємо в банку, додаємо інші інгредієнти. Банку гарно трясемо, щоб все перемішалося, і відправляємо до холодильника на ніч. А вранці отримуємо смачну і незвичайну страву — биту редиску.
Смачного! 🙂
