Чахохбілі

Потихеньку виходимо із локдауну, і життя суттєво прискорюється. Тому й на готування залишається все менше часу. А у друзів в Ізраїлі, взагалі, був важкий тиждень, коли життя майже по всій країні проходило від обстрілу до обстрілу, коли треба все кидати і бігти чи то в бомбосховище, чи в безпечну кімнату. Так ось все це наклало відбиток, і в одній кулінарній групі з’явився рецепт — «Пронзительное чахохбили». Я вирішив його трішки переосмислити та повторити.

Беремо курку вагою півтора-два кіло і ріжемо її на чималенькі порційні частини. Беремо три цибулини. Ріжемо півкільцями. Часник чистимо і ріжемо будь як. В кастрюлю кидаємо шматок, грамів з 50, вершкового масла. Додаємо трошки олії і смажимо хвилин 10-15 цибулю з часником. Відсовуємо цибулю вбік і легенько обсмажуємо курку. Солимо, перчимо, додаємо хмелі-сунелі (приблизно столову ложку). Заливаємо банкой пасати (помідори у власному соку), або свіжими подрібненими томатами. Перемішуємо і даємо протушкуватися на невеличкому вогні 50 хвилин. Додаємо подрібнені петрушку, базилік, кінзу та трошки свіжого гострого перцю. Ще хвилинка — і виключаємо. Даємо настоятися 10-15 хвилин та їмо. Якщо часу зовсім немає, то можна все, окрім трав, засипати, перемішати і тушкувати одразу, але на 10 хвилин більше.

Зручно це робити в мультиварці на програмі тушкування.

При подаванні можна посипати посіченою травою. Їсти можна просто так, із рисом, картоплею, або навіть з макаронами.

Страва виходить дуже запашна. А підлива, як кажуть — розум від’їсти.

Смачного.

Обновлено: 02/21/2023 — 15:12