Часникові стрілки

Чим цікаве літо, так це тим, що майже кожен день з’являється щось смачне та нове. Починається все з молодої капусти. Ніжна, соковита, вона — перший вісник закінчення холодів. А далі наче відкривається ріг достатку: редиска, молода картопля, городина, полуниця, черешня, і ось настав час часникових стрілок. Вони не коштують майже нічого, час коли їх можна купити теж досить обмежений, тому не лінькуємо і гайда на базар за стрілками.

Тепер найцікавіше: що з ними робити. Сьогодні ми їх посмажимо і заллємо перебовтаним яйцем, зробимо такий собі омлет з часниковими стрілками. Відразу кажу, що це не та страва, яку вийде розташувати на тарілці гарно та естетично, та й світлини з нею ніколи не будуть прикрашати обкладинки гламурних журналів, але повірте, це смачно.

Починаємо готувати. По-перше, відрізаємо від стрілок вершки. Може їх можна їсти, але якось не дуже хочеться. Далі, ріжемо стрілки на шматочки довжиною три-чотири сантиметри. Кидаємо в холодну воду хвилин на п’ятнадцять. Це для того, щоб трішки ніжнішим став часничний дух, а самі шматочки стали трішки пружнішими.

Далі все просто: витягли з води, обсушили рушником і кидаємо на гарячу пательню з вершковим маслом та краплею олії. Трішки, хвилини три, обсмажуємо, а потім заливаємо яйцями, прямо на пательні перемішуємо і солимо. Не пересмажуємо. Як яйця “прихватилися” — страва готова. Викладаємо на тарілку, посипаємо чимось зеленим: и то цибулькою, чи то петрушкою, кладемо невеличкий червоний помідорчик і їмо поки гаряче. Смачного.

Обновлено: 06/11/2023 — 14:18