Овочева гарнір-закуска

Ось такий гарнір, якщо гаряче, чи закуска, коли холодна. Але неважливо як назвати, важливо, що смачно, і як дехто скаже, що це краще ніж секс. Я з цим зовсім не згоден, але що таке просте на диво смачне — то є правда. Як правда й те, що вуглеводів в страві мінімум, але клітковини, навпаки, чималенько. Це для прихильників ЗОЖ, щоб не дуже штовхали.

Що нам потрібно? Головне, щоб був якийсь таймер, бо треба буде засікати певну кількість хвилин. Хоча зараз у всіх є смартфони, і язик не відвалиться сказати: “окей Гугл, установи будильник через 5 минут”. Нажаль, гугль тільки вивчає українську, тому не завжди розуміє що йому кажуть. Тепер, що треба з продуктів. Одна велика морквина, одна велика цибулина, чайна ложка без верху солі, чотири столових ложки сметани, грамів 30 олії для смаження та пару маленьких кабачків. Пару маленьких кабачків можна замінити на одну велику кабаку, але її треба буде очистити від шкіри, а цього клопоту нам не потрібно.

Всі овочі миємо, цибулю та моркву чистимо. Ріжемо моркву та цибулю дрібненько, кубиками розміром міліметра по три-чотири. Ллємо на пательню олію, прогріваємо та висипаємо моркву з цибулею. На середньому вогні тушкуємо 7 хвилин. Час від часу перемішуємо, щоб не підгоріло. За цей час ріжемо кабачки на кубики розміром міліметрів 8. Висипаємо до моркви з цибулею. Солимо. Засікаємо ще 7 хвилин. Періодично помішуємо. Додаємо сметану, перемішуємо і продовжуємо тушити ще 5 хвилин. Ось і все. Наша страва готова. Якщо є бажання, можна додати давленого часнику та порізаного кропу. Це порція на 4 особи, якщо ці особи вирішили просто поїсти, а не випити пів-відра оковитої.

Якщо все не з’їли і кабачки залишилися, то засуньте їх до холодильника, холодні вони смакуватимуть ще краще, ніж теплі