Фальшивий заяць

Колись друзі запросили на фальшивого зайця. Одразу згадався Ільф і Петров та студенти-будівничі комунізму, котрим не вистачало на мʼясо. Тому в їхній пролетарській їдальні була страва з не надто романтичною і не дуже смачною назвою — «запечений заєць з моркви». Зрозуміло, що перша фраза після запрошення була «З моркви?» 🙂 

Але той фальшивий заєць виявився не з моркви, а з самого справжнього свино-яловичого фаршу, що, чесно кажучи, дуже потішило. Пройшов деякий час, і я вирішив того зайця приготувати. 

Беремо фарш, цибулю, часник, трошки хліба, сіль, спеції — я взяв чорний перець, паприку та зіру. Фарш солимо, цибулю натираємо на теркачку, хліб розмочуємо у воді, додаємо спеції, трошки води та ретельно перемішуємо. Духовку вмикаємо на 180 градусів, в форму кладемо пергамент, викладаємо фарш і запікаємо протягом години (у мене був кілограм фаршу). Пропорції не викладаю, бо це на ваше розуміння, і особливо на смак не впливає. Але, якщо хліба буде не менше за фарш, то ви це відчуєте, а якщо когось пригостите — то вам ще й буде соромно. Зовсім забув: якщо є бажання, то всередину фаршу в форму можна покласти кілька варених яєць — буде смачненько, але я робив без них. 🙂 Ось і весь фальшивий заяць! Смачного!

Обновлено: 03/07/2024 — 15:28