Каррівурст

Завжди подобалася вулична їжа. Може, це закладено ще з дитинства, коли зі стрітфуду були тільки біляші та смажені пиріжки з лівером, які народ любовно називав тошнотіками. 🙂 

Ось сьогодні буду готувати страву з німецької вуличної кухні — каррівурст. Це ковбаски в томатному соусі з карі. Виникла ця страва в Берлині після другої світової війни. Англійці на підконтрольній частині міста запропонували до кетчупу, з яким подавали ковбаски, додавати ще одну спецію — карі, яка, в свою чергу, була запозичена колонізаторами в Індії. Людям сподобалася ця начебто несумісна комбінація, й тепер це одна з візитівок міста. 

Готується досить нескладно. Я вибрав найпростіший рецепт, бо вважаю, що вулична їжа повинна бути геть нескладною.

Треба буде нетовсті ковбаски, чи навіть можна сосиски, цибуля, часник, кетчуп, вустерський соус і, зрозуміло, карі.

Подрібнюємо цибулю та часник. Обсмажуємо їх в кастрюльці на олії. Обсмажуємо до м’якості й невеликої зміни кольору. Ковбаски ріжемо на шматочки із сантиметр довжиною. Ставимо в пательні обсмажуватися.

До цибулі додаємо кетчуп, карі та вустерський соус. У мене соусу дома не було, тому після роздумів та, враховуючи кількість рецептів цієї страви, я додав трошки оцту з червоного вина. Перемішуємо і доводимо до кипіння. Куштуємо. З’ясувалося, що карі в мене не гострий, тому я додав ще червоного і чорного перців. Перекладаємо ковбаски до соусу, перемішуємо і прогріваємо. Даємо хвилин п’ять настоятися — і вуаля, каррівурст готовий. Їсти можна і просто так, і з картоплею фрі. На диво смачна та незвичайна комбінація смаків.

Смачного!

Завжди подобалася вуличка іжа. Може це закладено було ще з дитинства, коли зі стрітфуду були тільки біляші та смажені пиріжки з лівером які народ любовної називав тошнотіками. 🙂 

Ось сьогодні буду готувати німецьку страву вуличної кухні – каррівурст. Це ковбаски в томатному соусі з карі. Виникла ця страва в Берлині, після другої світової війни, коли англічани, на підконтрольній частині міста запропонували до кетчупу, з яким подавали сосиски додавати ще одну спецію – карі, яка їм, в свою чергу прийшла з їхньої колонії – Індії. Людям сподобалося це наче не поєднана комбінація, і тепер це одна з візиток міста. 

Готується досить не складно. Я вибрав самий простий рецепт, бо вважаю, що вулична їжа повинна бути геть не складною.

Треба буде не товсті ковбаски чи навіть можна сосиски, цибуля, часник, кетчуп, вустерскій соус і зрозуміло карі.

Подрібнюємо цибулю та часник. Обсмажуємо їх в кастрюльці на олії. Обсмажуємо до м’якості і невеликої зміни коліру. Ковбаски ріжемо на шматочки з сантиметр довжиною. Ставимо в пательні обмсажуватися.

До цибулі додаємо кетчуп, карі, та вустерський соус. У мене соусу дома не було і після роздумів і враховуючи кількість рецептів цієї страви, я додав трошки оцту з червоного вина. Перемішуємо і доводимо до кипіння. Пробуємо. З’ясувалося, що карі у мене не гострий, тому я додав ще червоного і чорного перців. Перестаємо ковбаски до соусу, перемішуємо і прогріваємо. Даємо хвилин п’ять настоятися і вуаля -каррівурст готовий. Їсти можна і просто так і картоплею фрі. На диво смачна та незвичайна комбінація смаків.

Смачного!

Обновлено: 03/07/2024 — 15:29