Помідори порізати великими скибками, огірочки почистити, розрізати вздовж навпіл, а потім поперек, але не дуже дрібно, міліметрів по шість. Цибульку, гарно було б солодку, нарізаємо напівкільцями тоненько. Болгарський перець (бажано смажений, але це не обов’язково) — чверть кільцями. Викладаємо шарами, не перемішуючи, помідорки, огірочок, перець та цибулю. Зверху кладемо фету великими шматками. Тут найскладніше, щоб ця клята фета залишилася шматками, а не розсипалася, поки ріжеш. Деякі хитрі греки взагалі кидають її зверху одним шматком, але нам так не подобається. Вичавлюємо зверху сік половини лимона. Посипаємо сухим орегано. Поливаємо від щирого серця оливковою олією. Зверху обов’язково оливки, як без них, хоча пишуть, що греки замість оливок кладуть каперси, чи це ми замість каперсів оливки — незрозуміло. Но то, як кажуть, «нє суть». Не завадить трішки зелені: подрібненої зеленої цибулі або петрушки.
Смачного.