Всі, мабуть, куштували моркву по-корейськи. Годі й казати, що до корейців ця страва не має жодного стосунку, але вона смачна, і деякий час була досить незвичайна. Готується вона досить нескладно, та й інгредієнти прості і знайдуться, мабуть, геть на будь-якій кухні. Треба: часник, цибуля, гострий червоний перець, коріандр, цукор, сіль, рафінована рослинна олія та соєвий соус. Мало не забув: потрібні ще кабачки та улюблені трави, у мене — кінза й зелена цибуля. Кабачки ріжемо як на «корейську моркву». Дрібнити краще за все теркачкою для моркви, а якщо немає — то можна й ножем нарізати, але то більш клопітно. Солимо. Хвилин за 10 витискаємо вологу з кабачків. Ріжемо напівкілечками цибулину, додаємо трошки цукру і перемішуємо разом з кабачками. Викладаємо в глибоку тарілку. По центру додаємо вичавлений часник, червоний перець, та товчений коріандр. Нагріваємо «до димку» олію і виливаємо її на на спеції, що лежать понад кабачками. Перемішуємо. Добавляємо соєвий соус та подрібнену зелень. Ще раз перемішуємо. Ставимо до холодильника і даємо настоятися хоча б з годину.
Пропорцій навмисно не надаю, бо все на смак і здоровий глузд. Якщо любите погостріше — червоного перцю побільше, часник любите — додайте зайвий зубець, хочете запашніше — не жалкуйте кінзу і кореандр, але не забувайте, що кабачків там повинно бути більше. Якщо є бажання, можна разом із кабачком порізати невеличку морквину — вигляд буде більш «веселий» 🙂