Осінній салат з пекінської капусти

Ось і закінчилося літо, та майже закінчилася осінь з її дощами, туманами та ковідом. Закінчилися також і смачні соковиті помідори та огірочки з грядки. Я вже не кажу про перці, яких чомусь шкода навіть більше за помідори.
І ось, дивлячись на все це, я вирішив, що настав час починати готувати якісь більш зимові страви. Почнемо із салата з пекінської капусти. Як і всі салати, він дуже простий і на диво смачний.
Беремо:
чверть качана пекінської капусти,
півцибулини,
великий огірок,
шинки грамів зі сто,
три варених яйця,
сир твердий, але не пармезан,
сметана, можливо майонез.
Для початку ріжемо капустину. Ріжемо поперек, до того ж починаємо різати з кінців листя і ріжемо шириною десь із півтора сантиметри, а закінчуємо біля боку, який був ближчим до землі, там ширина розрізу вже тонша — всього три-чотири міліметри.
Огірок трішки чистимо і ріжемо тонкими шматочками. Цибулю — напівкільцями. Яйце теж навпіл, а потім тоненько. Шинку та сир тонкими шарами, а потім такою собі «локшинкою».
Все перемішуємо, солимо, заправляємо сметаною, чи навіть майонезом. Зверху прикрашаємо зеленою травкою. Ось і весь салат.
Якщо салату вийшло більше, ніж очікували — не біда: його можна незаправленим пару днів зберігати в холодильнику, а далі взагалі просто — дістали скільки треба, посолили, заправили і на стіл.
Смачного.

Обновлено: 11/11/2025 — 21:13