Кабачок під тхіною

Як почали запікати залишки кабачків, то будемо продовжувати. Сьогодні запечемо кабачок під тхіною. Хто не знає, тхіна, чи її ще називають тахіні, це перетертий кунжут. Самому терти його не треба, він зараз дуже часто продається в магазинах чи на базарі. Так ось, духовку розігріваємо до 250 градусів, невеличкий кабачок чи цукіні ріжемо вздовж та навпіл. З протилежного боку підравнюємо ножем, щоб половинки стояли розрізом до верху. Ножем робимо “решіточку” завглибшки приблизно наполовину товщини кабачка.

Відкриваємо банку з тхіною і ретельно її перемішуємо, бо зазвичай знизу вона набагато густіша. Намазуємо кабачок зверху, солимо грубою “кошерною” сіллю і на пергаменті ставимо в розігріту духовку. Запікаємо, доки кунжут не пропечется і не з’явиться досить тверденька скоринка. (Приблизно хвилин із 20, але може й більше)

Ось і все. Смачно, з горіховим смаком, може подаватися навіть як самостійна страва. 🙂

Смачного.