Цвітна капуста зі сметаною

Дуже часто готую квітну капусту. І подобається вона мені в якому завгодно вигляді: і смажена в сухарях, і маринована, і варена та товчена зі сметаною. Ось, мабуть, остання мені подобається найбільше. Готую її вже кілька років, а рецепт підгледів у ідеолога й системщика фастфуду Жака Пепєна. Розумний кухар, хочу вам сказати. Якщо є час, натхнення та бажання побачити щось нове, обов’язково подивіться його роліки. Але сьогодні головний герой не Жак, а квітна капуста.
Пропорцій і кількості продуктів не буде. Будуть тільки назви. По-перше, цвітна капуста. По-друге, сметана. По-третє: городина, молода зелена цибуля та петрушка; по-четверте, часник. Сіль та чорний перець. Все.
Розбираємо капусту на суцвіття. Варимо хвилин 10-15. Нам потрібно, щоб вона зварилася, але не стала дуже м’яка. Дістаємо з води і даємо стекти. Поки варилась та стікала капуста, ріжемо дрібненько зелену цибулю, петрушку та часник.
Капусту товчемо виделкою. Перетворювати її зовсім в пюре не треба. Треба, щоб траплялися невеличкі недавлені шматочки.


Заливаємо сметаною, солимо, перчимо, додаємо городину і все перемішуємо. Якщо любите погостріше, додайте більше часнику, якщо чогось подобається петрушка — петрушки, мені подобається, коли є побільше сметани. 🙂
Підходить і як гарнір, і як самостійна страва.
Смачного.