Натрапив на рецепт — капуста по-індійському. Все гарно: мінімум вуглеводів, недовго готується, капуста, яку я дуже поважаю, але… Всім відомо, що в Індії корова священна тварина, і її не їдять, а тут фарш прям із корівки… Я звісно цю страву приготував, але назву треба змінити. Тоді я подумав і вирішив, що це капуста по-флотському, але… Страву з такою назвою я готував, і вона була зовсім іншою.
Тому хай буде капуста смажена із м’ясом.
Беремо:
Яловичий фарш -700 грамів,
Капуста — 600 грамів,
Карі — 1,5 чайні ложки,
Зіра (кумін) — з пів чайної ложки,
Масло вершкове — 150 грамів,
Цибулина — одна невеличка,
Часник — 2 зубця,
Перець чорний — 1/4 чайної ложки,
Сіль — півтори чайної ложки,
Оцет винний — одна столова ложка,
Кінза — пучок,
Сметана.
Якщо любите погостріше — свіжий чи сухий гострий перець на смак.
Капусту подрібнюємо дрібненько кубиком з довжиною боку в міліметрів п’ять, а то й дрібніше.
Цибулю теж подрібнюємо кубиком. Часник давимо, чистимо й ріжемо.
На великій пательні розтоплюємо масло й протягом 10 хвилин, перемішуючи, обсмажуємо капусту. Ллємо оцет і смажимо ще хвилинку.
Перекладаємо капусту в окрему миску, розтоплюємо залишки масла й протягом двох хвилин обсмажуємо цибулю та часник. Додаємо карі, чорний перець, ще хвилинка — і сиплемо фарш. Солимо і обсмажуємо фарш, розбиваючи грудки лопаткою.
Коли фарш загубив червоний колір і став сірим, висипаємо капусту і досмажуємо ще кілька хвилин.
Насипаємо, додаємо кінзу та сметану. Перемішуємо.
Незвичайно і досить гарно. Смачного.