Корейський паровий омлет

Керан-чім. Ось така незвичайна назва, а насправді це корейський паровий омлет. Готується досить просто, смачний і не дуже складний. Основа — яйця і вода. А далі додається все, що вам смачно: риба, перець, цибуля, гриби – головне, щоб дрібненько все було порізане.
Найпростіше — це, як додаток, взяти зелену цибулю і трішечки соєвого соусу. Але ми так просто не хочемо, тому зробимо дещо складніше. 🙂
Починаємо.
Я взяв три яйця і 80 грамів води. Посолив. Перемішав. Не збив, а просто перемішав звичайною виделкою.
Взяв цибулинку-шалот. Подрібнив. Взяв мариновану червону рибу. Теж подрібнив. Додав трошки – столову ложку – соєвого соусу. Все разом перемішав, залив до піалки, затягнув зверху плівкою і поставив на пар готуватися. Можна поставити на водяну баню. Коли все яйце застигне, а це у мене зайняло хвилин 25, можна вважати, що керан-чін готовий. Як перевірити застигло яйце чи ні? Просто поколихайте піалку, і одразу все зрозумієте.
Коли будете готувати, майте на увазі, що яйце на третину збільшиться і може вилізти з піалки.
Збризкуємо парою крапель соєвого соусу — і смачного! 🙂

Обновлено: 02/21/2023 — 17:22