Крильця

П’ятниця. У багатьох вечір цього дня асоціюється з відпочинком. А який відпочинок без пива? А з чим смачніше всього пити пиво? Звісно, з рибою, скажете ви і будете мати рацію. Але мені пиво смакує більш із запеченими курячими крильцями. І готувати їх не складно, хоча й треба підготуватися трошки заздалегідь.
Беремо крильця. У мене на деко, як з’ясувалося, влазить рівно 15 крилець. Ділимо їх на три частини. Крайню — найтоншу — відкладаємо на бульйон, якийсь колись приготується, а дві інші фаланги маринуємо. Для маринада беремо: два зубчики часнику, чайну ложку меду, третину чайної ложки солі, по парі столових ложок соєвого соусу і олії.
Все перемішуємо, виливаємо до крильців, ще раз перемішуємо, щоб на кожному шматочку був маринад та залишаємо на пару годин. Розігріваємо духовку до 180 градусів. Викладаємо крильця на деко і ставимо до розігрітої духовки на 40 хвилин.
Ось і все. 🙂 Наливаємо пінне та обсмоктуємо крильця. До крильців, крім пива, можна подати і якийсь смачненький соус, і навіть якщо ви в якісний кетчуп вичавите зубчик часнику, це теж буде гарно.
Смачного. Не забувайте, що пива мало не буває, але надмірне споживання шкодить здоров’ю! 🙂
Пи.Си. А рибу з пивом хай їдять невибагливі гегемони…