Баклажани як гриби

Дивна в цьому році осінь: вже листопад, а в продажу досі є баклажани, та ще й ціна геть смішна. Ось кум і поділився тим, як він їх готує, а я послухав та теж приготував. Зацікавило в рецепті те, що баклажани на смак стають схожими на гриби (так кум казав ;-). 

Баклажан миємо та ріжемо кубиками, розміром 1,5-2 см. Яйця розбиваємо та перемішуємо. Додаємо порізані баклажани та «маринуємо»  в яйцях. Маринуємо з півгодини, періодично перемішуючи. Чистимо цибулину і ріжемо чверть кільцями. Цибулю обсмажуємо до золотистого кольору. Баклажани смажимо на олії в один шар на сковороді. Якщо баклажанів більше, то наступну порцію смажимо окремо. Тут сенс в тому, щоб кожний окремий шматочок обсмажився з усіх боків і не злипся з іншим. Перемішуємо з цибулею, додаємо вичавлений часник, секунд за 30 додаємо сметану та солимо. Ретельно перемішуємо. При подачі прикрашаємо подрібненою зеленню. Дійсно, баклажан за смаком став нагадувати гриби, дивина 🙂

Дуже смачно, хоча вигляд далеко не «ресторанний». 

Смачного!